Ken

Prijs

Hoeveel kost een schilder nu eigenlijk? En hoe bouwen wij een gerichte offerte op.

Hoeveel kost een schilder?

Belangrijk is natuurlijk om te weten wat de klant wil. Een offerte maken is niet altijd eenvoudig omdat je mooi werk kan leveren aan verschillende kwaliteiten. Wij zeggen altijd dat we voor iedere portemonnee kunnen werken. Het is dan wel heel belangrijk om transparant te zijn en de verschillende opties goed uit te leggen aan de klant. Ook de leefomgeving is bepalend. Een gezin met kinderen heeft andere prioriteiten dan wanneer er geen kinderen zijn. Staat het schilderwerk veel bloot aan de zon en wind of beschut tussen de bomen. Dit zijn een paar voorbeelden waar we allemaal naar moeten kijken. Zo komt de klant niet voor verrassingen te staan.

Wat bepaald daarna de kostprijs:

  • Binnen- of buitenschilderwerk
  • De staat van de muren, plafonds, deuren en kozijnen
  • De oppervlakte in vierkante meters
  • De kwaliteit en type verf

Prijs per vierkante meter

Wij schilderen alleen aan vierkante meter prijzen of per deur of kozijn en hanteren geen uur prijzen.

Wat de prijs veranderd is per klus verschillend denk hierbij aan bijvoorbeeld: Hoge plafonds waardoor een steiger nodig is, donkere kleuren die overschilderd moeten worden, Schoonmaken en ontvetten van muren en plafonds door bijvoorbeeld keuken- en of sigaretten aanslag, ook het verwijderen van behang en de reparaties daarna.

Wat nog invloed op de prijs kan zijn is natuurlijk de huidige markt, door de hoge materiaalkosten zullen we ook daarop onze basisprijs moeten narekenen.

Extra kosten op een offerte kunnen bijvoorbeeld reparaties, steiger, voorstrijken, schuren van muren, afdekken vloeren en meubels zijn.

Wij komen voor vierkante meter klussen ook niet altijd langs om een offerte te maken en vragen de klanten om zelf te meten. Dit kost ons erg veel tijd en geld om overal langs te gaan. Op deze manier kunnen we ook een betere prijs maken en hoeven we het bezoek niet door te rekene

Hoe bereken je de te schilderen oppervlakte in vierkante meters?

 

Muren vermenigvuldig de lengte en breedte inclusief ramen en deuren. We gaan altijd uit van de volledige oppervlakte omdat afplakken van deuren en ramen veel tijd kost en zo compenseren we de kosten en kunnen we een scherpere basisprijs hanteren. Om een plafond te meten is het makkelijker om de vloeroppervlakte te meten deze is namelijk vaak hetzelfde.

 

Voor buiten schilderwerk komen we wel altijd langs omdat we dan de situatie beter kunnen inschatten. Kunnen we een steiger plaatsen en welke. Hoe hoog is het waar staat de zon. Hoe is de staat van het bestaande schilderwerk. Allemaal factoren die meespelen in het opmaken en calculeren van een offerte.